Yerli skuter 2023’te sokaklarda olacak - Güncel ve Son Dakika HaberleriGüncel ve Son Dakika Haberleri

2 Mayıs 2024 - 20:26

Yerli skuter 2023’te sokaklarda olacak

Yerli skuter 2023’te sokaklarda olacak
Son Güncelleme :

02 Ocak 2023 - 19:13

48 Okunma

14 inçlik ön tekerleği ve yazılımı ile sürücü güvenliğini ön plana çıkaran yerli skuterin ömrü de 2-3 yıllık emsallerinden 2 yıl daha uzun. Tarık Öğüt, yerli skuterin en önemli özelliğinin sürüş güvenliği olduğunu belirterek, şöyle dedi:

class=”medyanet-inline-adv”>

“2 yıllık bir çalışmanın sonucunda geliştirdik. Sürücü güvenliğine büyük önem veriyoruz. Sürücü güvenliği anlamında ön tekerleklerimiz 14 inc. 10 veya 12 inc değil. Ayrıca yazılım, motor kontrol yazılımı yumuşak kalkış izni veriyor bize. Çok daha güvenli bir sürüş algoritması var yazılımın içerisinde. Skuterimiz ayrıca ömür bakımından sokakta gördüğümüz Çin’den gelen skuterler gibi 2-3 sene ömre sahip değil. Bunun en az 5 yıl ömrü var. O halde ülkemizi skuter çöplüğü olmaktan kurtarmak istiyoruz. Uzun ömürlü ürünler ülkemize vermek istiyoruz.”

Bor atıklarından pil

2023’ün ilk çeyreğinde Bursa’da bir üretim tesisi kuracaklarını söyleyen Öğüt, önce Türkiye’ye üretim yapıp, sonra Avrupa’ya ihraç edeceklerini belirtti. Öğüt, “Amacımız Türkiye’yi ithal ürünlerden kurtarmak. En önemli özelliklerinden biri de pili. Bu pil bir Aspilsan pili. İçinde Eti Maden’in bor atıklarından üretmiş olduğu lityum var. Yaklaşık olarak pili 4 ila 5 saat arasında doldurabilirsiniz. Ayrıca bu pili değiştirebilirsiniz. Mesela elinizde 2 pil var ise bir tanesi dolu durur, hemen boşu çıkarıp doluyu takabilirsiniz, değiştirilebilir özelliği var” diye konuştu.

class=”medyanet-inline-adv”>

Öğüt, Bursa’da kurulacak üretim tesisinde ilk etapta 5 bir elektrikli skuter üreteceğini söyleyerek, “Skuterin satış fiyatı yaklaşık 1000 dolar olacak” diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN