Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman yatırılacak? - Güncel ve Son Dakika HaberleriGüncel ve Son Dakika Haberleri

4 Mayıs 2024 - 09:45

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman yatırılacak?

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman yatırılacak?
Son Güncelleme :

03 Ocak 2023 - 18:18

68 Okunma

Sağlık çalışanlarına promosyon ödemeleriyle alakalı tarih bilgisi sorgulanmaya devam ediyor. Bakanlık tarafınca verilen müjde ondan sonra, 3 senelik protokol karşılığında personelin maaş miktarına bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacağı belirtildi. Peki, Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman yatırılacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON ÖDEMELERİ NE KADAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın girişimleriyle Ziraat Bankası ile maaş anlaşması karşılığında alınacak promosyon tutarında anlaşmaya varıldı.

Buna gore, sağlık çalışanlarına, 3 yıllık protokol karşılığında personelin maaş miktarına bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu ödemenin 27 bin lirası peşin (25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan), 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit benzer biçimde “para puan” olarak verilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinin yapılacağı tarihe ilişik Sağlık Bakanlığı yada Bakan Koca tarafınca hemen hemen bir izahat gelmedi. İlerleyen günlerde banka promosyon ödeme tarihinin kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Sağlık çalışanlarına teşvik ve promosyon ödemeleriyle ilgili yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelikte, temel ek ödeme (sabit ve taban ödemelerin toplamıyla belirlenen nispet) ve teşvik ek ödemesinden oluşan “ek ödemeler” mevzusunda yeni düzenlemeler yapıldı, birinci basamak sıhhat müesseselerinde ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışan personel de teşvik ek ödemesi kapsamına alındı.

Buna nazaran, birinci basamak sağlık kuruluşları ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışanların teşvik ek ödemesinde, işin ve esenlik hizmetinin özelliğine gore, bulaşıcı rahatsızlık sürveyansı, kanser tarama hizmetleri, muhit sağlığı ve tütün kontrolü hizmetleri, tüberküloz takibi ve doğrudan gözetimli tedavi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, hususi sağlık kuruluşları ile eczane ve ecza kaynağı denetimleri, koruyucu sıhhat hizmetleri eğitimi; 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında davet cevaplama payı, olaya erişim ve hastaneye teslim süresi ile günlük olay sayısı, laboratuvarlarda numune sayısı ve numune çeşitliliği, çözümleme, numune ve çözümleme sonuçlandırma süresi ile personelin görev yeri, görevi, kadro ve unvanı gibi kriterlere bakılacak.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN